onsdag 30. april 2008

Da er det gjort

De to skapene er mine, og bestillingen på kakkelovnen ligger klar! Gleder meg som et lite barn til å få det i hus.

Eneste jeg jobber litt med er å få en "krone" på toppen av kakkelovnen. Jo mer, jo bedre! Synes kakkelovner skal være litt overdådige! Har også byttet ut noen av detaljene på ovnen, så den er ikke helt lik den på bildet. Hadde egentlig veldig lyst på en antikk, men det ble såpass mye dyrere at vi måtte droppe det. Skal ta en siste ringerunde på fredag før jeg sender inn bestillingen min, bare for å være helt sikker! :)
Så, nå er det meste bestemt i forhold til hallen vår, bare flisene som gjenstår... Og jeg synes det er utrolig vanskelig å velge. Når vi velger fliser så er det veldig bestandig, det er ikke noe vi bytter ut om 5 år... Det er liksom litt annerledes med fargen på veggen osv.
Ellers så var jeg innom en butikk/kafe som heter Lises Sans og Samling her om dagen. Det var en søt butikk, med et veldig variert utvalg, og en koselig atmosfære. Ble veldig overrasket, siden det ikke så så veldig koselig ut utenfor. Og derfra fikk jeg med meg en nydelig pute som jeg skal ute på var lille hageplass foran huset.
I morgen skal vi kose oss hjemme, ha en lang frokost, og forhåpentligvis finne på noe ut, hvis være blir bra :)
Ha en fin (fri)dag i morgen!!

tirsdag 29. april 2008

Jeg fant igjen....

på finn.no altså!

Har kommet over to franske skap på Finn.no, skal reise og se på dem i morgen.
Synes det var litt kul farge på dette, kunne godt ha tenkt meg at benkeplaten også var malt, men det er jo ikke verre enn at jeg kan fikse selv!

Dette tror jeg kunne blitt fint på rommet til lille bertelure. Har et nesten maken i stua, og det er jeg veldig glad i! Dessuten så er det jo ikke verre enn at jeg kan bruke det i en av de nye stuene når vi får pusset opp nede heller... Er det ikke plass, så lager man plass!! Ser for meg søte bamser, dukkeseng og nydelige bilder i dette skapet!

Ellers så har jeg fått solgt alle rokokko-stolene mine nå, utenom de jeg skal ha selv. Så nå er snart mine egne ferdige, og da blir stua komplett... Ihvertfall for en stund :) Har veldig lyst til å pusse ned parketten og lute gulvet, men som med mye annet så har ikke min kjære lyst til det akkurat nå. Masse støv, jobb og lukt blir det jo i huset av noe sånt, så jeg får leve med mitt merbau-brune gulv en stund til! Er egentlig ganske enig selv også, frister ikke med den jobben nå, så det er godt at noen bremser meg litt innimellom!

Han en fin kveld, med eller uten de Frustrerte Fruene!

lørdag 26. april 2008

Rokokko...

I dag har jeg jobbet med denne stolen... Og det tok virkelig tid. Begynte å ta av trekket for noen dager siden, og den som hadde satt på det orginale trekket har samme "stifte-mani" som meg, og hadde gått helt amok med stiftepistolen!!

Tok utrolig lang tid å få av trekket, men når den jobben var gjort så gikk resten greit.
Synes stolen ble ganske kul, selvom jeg egentlig liker best lyse tekstiler.

Vet ikke helt hvor jeg skal ha den hvis det blir boende her hjemme hos meg, men jeg finner nok en plass til slutt :)


I dag gikk min kjære bananas... Det har vært litt rotet her etter at jeg dro med meg lopper hjem, for jeg kom nemlig hjem med mer enn det jeg skrev i "loppis er poppis"-innlegget mitt, og det har blitt stående i gangen. I garasjen har jeg jobbet med stoler, også skal vi jo gå i gang med å pusse opp nesten hele nede, så derfor har jeg liksom ikke visst helt hvor jeg skulle sette ting.


Men, tilbake til min kjære, det begynte med at han synes det var kjedelig å skulle være med meg ut på tur i dag, siden han hadde mer lyst til å jobbe i hagen... Og da vi endelig var på tur ut, og alle var blide og glade, så tråkket han på en av naglene som har sittet i en av de gamle rokokko-stolene mine, og de er ganske store, og ganske ubehaglige å tråkke på. Plutselig forsvant det gode humøret, og han så ikke glede i hverken rokokko-stoler eller loppene min, ei heller at vi skulle ut og titte på kakkel-ovn.... MAKAN!!


Så, da tok jeg meg en tur i en interiørbutikk og handlet litt! Alltid godt å kunne unne seg noe nytt når verden går en litt imot *stakkars, stakkars meg* :)

onsdag 23. april 2008

Sommer og nydelige minner

I dag har jeg sett gjennom endel bilder som lå lagret rundt omkring på pc'en, og har nå fått samlet alle sammen på samme sted, organisert etter dato og hva slags bilder det er.
Kom over noen bilder av knerten fra den sommer'n som han var 1år! Morsomt å se igjen disse bildene, hadde helt glemt at jeg hadde dem.

Mormor hadde vært på tur til Karibien og kom hjem med antrekket han er kledd opp i. Ganske så fargesprakende, men det ble nå litt Hawaii-stil over gutten ;)
Dagen som dette bildet er tatt var det utrolig varmt, og vi hadde akkurat vært i butikken og kjøpt oss en is. Da jeg så igjen bildene så var det nesten som å være der igjen.
Gleder meg til sommer og bare tær!

søndag 20. april 2008

Loppis er poppis!

I dag rakk jeg innom to loppemarkeder før de siste bursdagsgjestene skulle komme, og jeg synes jeg var veldig heldig med noen av funnene mine. Andre kunne jeg kanskje spart meg for, men da kom ihvertfall korpset i lokalmiljøet litt nærmere den fløyta de skal kjøpe seg (svigermor og jeg fikk en streng beskjed fra en av selgerne på loppemarkedet, som tydeligvis synes vi var smålige som prutet på prisene, men det er jo det som er halve moroa med loppemarked).

Jeg kom over en gammel og slitt gyngehest, og den tror jeg kommer til å passe perfekt inn på rommet til snuppa! Har vært på utkikk etter gyngehest, men så ikke etter det nå, så da svigermor pekte den ut så løp jeg bort og tok den!



Kom også over to krakker i en kul grønn-farge.



Og et "sommerlig" sausenebb. Akkurat nå så er jeg inne i en lysegrønn og turkis periode!


Også fikk jeg med meg et serveringsfat i sølvplett, et stilig ramme, noen..... øh.....mhm....tja, hva skal jeg si?! Noen lamper i messing. En stoooor en, med en forferdelig skjerm, og noen lampetter med prismer. Prismer kan en jo alltids bruke til noe, og det er jo ikke verre enn at jeg kan gi de tilbake til loppemarkedet neste år ;)

Andre ting ble snappet rett foran nesa på meg, men da er det noen andre som var heldige og fikk med seg noen fint til en billig penge - og en ting er ihvertfall sikkert, det blir flere loppemarkeder utover.




Til min samboers store skrekk!!

lørdag 19. april 2008

Bursdagsfeiring...


I dag har vi feiret knerten som fyller 3år!!
Her har det vært bursdagssang, pølser og kaker fra morgen til kveld(?)... Er ikke helt kveld enda, men det er en sliten 3-åring som måtte ta en frivillig tur på rommet for å hvile litt :)
Vi har hatt strålende vær i dag, og har kost oss uten hele dagen. Vi pyntet på terrassen med ballonger, flagg og Ole Brum, og hovedpersonen er svært så fornøyd med dagen hittils.

Vi var også på skattejakt etter godteriposer, og barna fikk utdelt hvert sitt kart... Mor eier ikke retningssans, så kartene ble så som så, men alle fant nå en skatt til slutt!!


Vi kjøpte Karius og Baktus kopp og tallerken til han, i tillegg har han fått sykkel med støttehjul, så nå skal han sykle rundt nede i gangen har han bestemt!


Det er utrolig hvor fort tiden flyr, synes ikke det er så lenge siden han var liten baby... Og nå er den lille store gutten min blitt 3år!! Og han er min lille prins/røver, alt ettersom hvordan dagsformen er *smiler*


Butikken har det gått bra med, har solgt masse av det jeg har laget, og er fornøyd med det, men orker ikke stresse for å lage mer akkurat nå (det tar på å skulle drive "butikk" der man skal lage alt selv), så derfor legger jeg alt litt på is frem til høsten igjen. Nå skal jeg nyte vår og sommer, og være masse ute sammen med barna mine!

Forresten så står en av stolene mine på en av ambassadene i byen, og det synes jeg er ganske stas!!

Er masse loppemarkeder i byen her nå, så skal prøve å komme meg på ett i morgen, får se hva jeg rekker. Kom over ett lagersalg i går, og da fant jeg noen fine ting til en billig penge. To høye hvite lysestaker, og en nydelig ramme!
Nå skal jeg gå og gjøre klar til neste pulje med bursdagsgjester!!

Ha en videre fin helg alle sammen !!

søndag 13. april 2008

Grand opening!!

I dag var det da "grand opening" av min lille butikk, og det var skikkelig moro :)
Var endel venninner innom, og svigermor og ei venninne!!


Fikk noen flotte tulipaner av svigermor og venninnene, og fra mannen og barna fikk jeg en nydelig orkidè - noe jeg satt veldig pris på!

Fikk også solgt endel ting, og det er utrolig bra når man får god tilbakemelding på det en har laget, for... det blir ganske personlig når man kun selger ting man har laget eller pusset opp. Var så spent at jeg nesten holdt på å dø her noen dager før åpningen! Heldigvis gikk det bra, og nå skal jeg bare slappe av frem til helgen!

Da blir den lille store røver'n vår 3år, og ønskene for dagen er kake, pølser, is og gele!
I tillegg så må vi kjøpe inn Ole Brum-tallerkner og kopper, og gjett om mor ble glad for at vi slipper SpiderMan e.l. ett år til :)

Vil også vise dere det trykket som jeg kjøpte hos antikk/brukt-mannen for bare 100,-kr, synes gamle bilder med slitte rammer og buklete glass har veldig mye sjarm, også er det noe som ikke så mange andre har!

onsdag 9. april 2008

I dag ble denne stolen ferdig...

Ting tar virkelig tid om dagen, ihvertfall når det kommer til stolene... Er så klønete, så har mått gjøre ting om og om igjen. Stolen ser grei ut på avstand, men så greide jeg å klippe stoffet litt for lite, så jeg har ikke fått trukket det helt ned på den ene siden, ihvertfall ikke så langt ned som det orginale trekket var...


Synes denne stolen er så søt, den er så liten i forhold til de andre jeg har. Tror ikke den er så veldig gammel, men utifra stoppingen så ser den liksom ikke masseprodusert ut heller.


Ellers så har det vel ikke skjedd stort siden i går... Skulle egentlig ha vært en tur til hos brukt/antikk-mannen, han hadde et nydelig sølvplett serveringsfat, men siden han ikke tok kort så fikk jeg ikke kjøpt det sist jeg var der. Får se om jeg rekker en tur dit i morgen :)

tirsdag 8. april 2008

Jeg syr og syr, og maler og maler...

Men, jeg synes liksom aldri jeg blir ferdig.
Det tar på å skulle åpne "butikk", og når jeg i tillegg bråbestemmer meg, uten å ha så mye som en pute så blir det ganske hektisk.


Har egentlig mest puter, også har jeg faktisk sydd meg noen Tildaer, og det ser ikke ut som om de er påkjørt eller maltraktert, og det er ikke dårlig til meg å være. Er egentlig litt for utålmodig til å holde på med pirk, men det er kjempemoro å se resultatet når de er ferdige!


Også var jeg på en antikk/brukthandel her om dagen, og der fant jeg masse fint. Både pressglass, bilde og endel "sølvting". Bilde får komme i neste innlegg, har ikke fått tid til å ta bilde nå.


Vel vel, jeg får stresse videre, det er jo tross alt butikk-åpning til søndag :)


Ha en fin uke alle sammen!!

lørdag 5. april 2008

Oppussing av gang/hall....

Nå skal vi endelig gå i gang med å pusse opp nede, og jeg gleder meg noe veldig :)
En kort beskrivelse av hvordan det ser ut nede: helt forferdelig!! Og da overdriver jeg ikke i det hele tatt.
På gulvet er det et mosegrønt vegg-til-veggteppe, vi har en lysebrun skinn skyvedør og en nydelig mørkegrønn Jøtul-vedovn - men, siden vi er stinne av gryn, og ikke har noe bedre å bruke pengene på så velger vi å pusse opp dette nydelige rommet ;)

Her er noen av planene for hvordan vi skal ha det nede:
- Taket, ferdigmalt panel
- Vegger, ferdigmalt hvit panel "Perlestaff"
- Gulv, forskjellige nyanser av "liksom" marmor
- Store glassdører som skiller gang og Tv-stue

Er veldig usikker på gulvet, tror jeg må sette meg ned og se litt i interiørblader for å bli helt sikker på at vi velger riktig.
Det er faktisk ikke så lett, er så mye fint! Hadde liksom lyst på et litt røft gulv, men finner ikke de rette flisene. Også ville jeg egentlig også ha litt røff panel, i kontrast mot kakkelovnen, men det var heller ikke så lett å få tak i uten at det blir veldig dyrt!

Men, det blir nok bra, håper jeg ihvertfall :)

Siden jeg ikke har noen nye bilder å vise, så ble nok dette et litt kjedelig innlegg.... Men men, kan ikke være like spennende hver gang?!

torsdag 3. april 2008

Nå begynner endel ting å bli klare....


Så her kommer noen få bilder av noe av det jeg har laget, eller ihvertfall pusset opp.
Alle tingene skal i "butikken" min, og jeg gleder meg noe veldig :)
Blir ikke så mye tid til blogging nå om dagen, her går det i bleieskift, sying, mating og maling...

Sånn så stolen ut for noen dager siden:

Og sånn ser den ut nå:


Kransen er fra Something Blue, og Tilda'en og den hvite anda er fra Hos Trude, og dette skal jeg ha selv :) Stolen mangler fortsatt bånd, siden jeg ikke klarer å finne limpistolen min.
Også litt rot i bakgrunn, men sånn blir det når man pusser opp møbler og syr i stua...

Her er noen av putene. Lager bare sånt som jeg liker selv, så kan jeg beholde dem selv dersom jeg ikke får solgt noe :)


Synes stjernestoffet er så kult, skal ha noen sånne puter på rommet til knerten, også er de stilige i den hvite sofaen min.


Engelen skal på rommet til datteren min hvis den blir med tilbake igjen fra "butikken".




Nydelig tallerkenhylle...