onsdag 21. mai 2008

Pionene mine...er borte!!!


Vi har en gravemaskin-mann ute i hagen her, som holder på å skifte ut alle rørene inn til huset vårt, og denne mannen har gravd vekk den flotte busken min med pioner. Den har stått her i lang tid, og ble tatt med av min samboers mormor fra Sørlandet en gang i tiden. vakre lyserosa pioner var det, men nå er de altså borte *snufs*


I ren desperasjon dro jeg til Plantasjen for å erstatte de store, lyserosa sommerblomstene, men der stod det bare noen ynkelige små stiklinger som var halv-visne eller knekte. Hvis jeg planter noen halv-visne i år, så kan det jo hende de kommer flotte opp neste år... Eller?!
Den eneste blomsten som står og stråler i hagen akkurat nå er denne søte lille pinseliljen. Gleder meg til å plante ute, nå er det nemlig svært lite blomster i hagen vår.


Nå har jeg begynt å se meg om etter enda en ny ovn. Vi kastet nemlig ut to ovner da vi begynte å pusse opp nede - den ene en "vakker" Jøtul ovn, og den andre var en parafin-fyr. Kakkelovnen skal stå der hvor Jøtul'en stod, også tenkte jeg på en klebersteinsovn på det andre stedet... Men, det blir litt i dyreste laget, så da måtte jeg finne noe annet. Kom over denne rundovnen som er nyoppusset, og den ser jo utrolig flott ut. Den er nesten 2meter høy, og med "krone" på toppen. Skal ta en tur ut og titte på den en dag, så får vi se om det blir den eller om jeg må lete videre :)

4 kommentarer:

Rosa sa...

Gravemaskinmenn i hagen er skumle saker!

Visne småkvistar vert vel kanskje ikkje store blomstrande busker allerede neste sommar(?), men det er iallefall håp for dei;

Eg fekk ei syrin av svigermor ifjor, og det såg ut til at alt håp om liv var borte. Likevel lot eg den stå vinteren over, og no har den friske kvistar og blad. Kanskje om eit år eller to har eg deilig syrinlukt i hagen min :)

Marianne sa...

Ååååå! Føler med deg, det der var utilgivelig! Det er farlig å slippe ikke-blomsterelskere løs i hagen, de tar jo null hensyn. Syns du skulle lage en stooor ripe i gravemaskinen ; ). Husker vi hadde besøk fra veivesenet som skulle "stusse" litt ut mot veien, resultatet var fullt innsyn i hagen vår...
Hilsen Marianne

Huset i Hagen sa...

Ånei! Så dumt! Gravemaskiner kan være frustrerende..Har plantet noen bed i hagen her også som gravemaskinen har gravd opp. Planter nye bed og så kommer det en hersens minigraver igjen...Blir litt oppgitt. men nå ser det ut som vi begynner å få en plan med hagen og at vi roer oss litt med ommøbleringen :0) Men først har jeg kanskje noe problemer med pionenene mine også. Mannen har lyst til å legge plen der i sommer...Tror jeg på gjære dem inn. he.he.

mali-mo sa...

Huff, så dumt da! Du får satse på den halv-visne. Jeg kjøpte en sånn på Plantasjen for tre år siden, og det tok to år før den blomstret, første året kom bare blader...men iår ser den ut til å bli bra. Men det blir vel fin hage når gravingen er unnagjort? Du får prøve å glede deg over det isteden.

Skal bli spennende å se hvilke ovner du velger! Jeg har en gammel 3 etasjers som jeg skal pusse opp når jeg får tid, men den skal bare stå til pynt. Kjøpte en ny ovn i spisestuen for to år side, en sånn praktsik med glassdør. Er ikke så vakkker, men varmer veldig godt!

Ha en ny fin uke!